Gulerødderne når hurtigt ned i grøntsagsskuffen, der egentlig bare fungerer som en ventestation, inden de ryger i skraldespanden. 

Flere forbrugere melder nemlig om både undren og utilfredshed, da de oplever, at gulerødder i dag er begyndt at blive slimede, klamme og våde efter bare få dage i køleskabet. 

Debatten er startet på det sociale medie Reddit, hvor flere danskere deler deres utilfredshed med gulerodsfænomenet. 

»Slimede gulerødder er bare det klammeste!« lyder det fra en bruger. 

En anden skriver: »Der er ingen andre grøntsager i skuffen, der er dårlige eller bliver klamme. Men gulerødderne er klamme nærmest med det samme.«

Men de er ikke de eneste, der har bemærket det. Det har ekspert i fødevarekemi Michael René også.

»Som regel lægger jeg mærke til, at de gulerødder, der hurtigt bliver slimede og dårlige, har en grøn top,« siger han og tilføjer: 

»Der er også en forskel på økologiske og konventionelle gulerødder. Min egen oplevelse er, at konventionelle holder en smule længere.« 

Michael René uddyber, at der findes to forskellige typer angreb på fødevarer. Det bakterielle og råd. 

Gulerødderne er slimede og våde, fordi de bliver ramt af bakterielle angreb. 

»Det er typisk ikke farlige bakterier for mennesket, men bakterier, der nedbryder fødevarer.« 

Men hvordan kan man så give sine gulerødder længere levetid i grøntsagsskuffen? 

Ifølge DanRoots, der er den største producent af gulerødder, skal gulerødder opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe på det koldeste sted. Det skriver de på deres hjemmeside, hvor en video uddyber, at temperaturen er »altafgørende« for, hvordan gulerødder holder sig, når de forlader supermarkedet.

»Jo lavere temperatur, jo længere holdbarhed. Gulerødder skal være i en varm butik så kort tid som muligt.« 

Derfor gælder det om, at få gulerødderne hjem og i køleskabet hurtigst muligt. 

Michael René fortæller, at det nemmeste trick i bogen er, at fjerne toppen af guleroden og lægge dem i en ny pose eller emballage med låg på og så ind i køleskabet. 

»Men uanset, hvad man gør, så holder de jo ikke uendeligt.« 

Den mere tidskrævende model lyder på, at man skal skrabe jord af gulerødderne, vaske dem grundigt, skære top og ende af. 

Så skal de skæres ud i stave og lægges i koldt vand og ind i køleskabet. Det forlænger holdbarheden, forklarer Michael René. 

Der er rigtig mange penge at spare for landets boligejere lige nu - både på bolig-banklån og bidragssatsen. Hør mere i den seneste udgave af podcasten Spar Kassen, hvor Jens Hjarsbech, cheføkonom i Mybanker, fortæller hvordan.

Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.