Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Der bliver bidt negle i Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank holder til.

Tirsdag byder nemlig på en ny måling for inflationen i eurozonen, og den kommer til at give markedet en idé om, hvorvidt en rentenedsættelse i Juni kommer til at være inden for skiven. 

Læs også: I dag kommer en ny aktie på den danske børs

Forventningen er, at inflationen vil ramme lige på eller måske endda lige under inflationen for marts, der lød på 2,4 pct. Det kan du læse mere om her.

Rentemødet i USA bliver også skudt i gang tirsdag. Mødet varer indtil den 1. maj, hvor Den Amerikanske Centralbank vil komme med en udmelding vedrørende rentenedsættelser.

Regnskaberne står også i kø tirsdag. Her kan man blandt andet se frem til udenlandske regnskaber fra Adidas, Air France-KLM, Amazon, Coca-Cola, McDonald's og Lufthansa.

Vender vi blikket mod vores egen lille flække, så kommer der nyt fra bryggerigiganten Carlsberg. Her kan investorerne håbe på lidt tidlig solskin på deres investering. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Dansk vaccineselskab modtager ordre på 484 mio. kr.

Fra nøgletal og regnskaber i Europa til Asien, hvor aktierne allerede er vågnet.

Kinesiske aktier har fået mere ro på efter deres flyvetur mandag morgen. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong stiger med lidt over 0,1 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 falder med 0,2 pct.

Japanske aktier holdt fri mandag, men de er nu de vendt tilbage, og der er godt gang i aktierne fra morgenstunden af, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som stiger med næsten 1,3 pct.

Amerikanske aktier tegner sig ikke til at gøre de store hop og spring, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det toneangivende indeks S&P-500, det teknologitunge Nasdaq-indeks og Dow Jones-indekset indikerer ingen større ryk.

Europæiske aktier ser også ud til at holde vejret ligesom de amerikanske, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer, at aktierne kommer til at handle fladt.

Olieprisen gør sig ikke nogen større ryk. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster således stadig 82,59 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 88,49 dollar.

Læs også: Comeback til 5-procentslånet er tæt på: Så meget dyrere bliver det at købe bolig

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder en smule. Guld handles således til en pris på 2.328,58 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin stiger fra morgenstunden med lidt over 1,1 pct. ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster således 63.672 dollar.

Artiklen er oprindelig udgivet hos Euroinvestor.

Hør om Salling Groups vilde regnskab i denne ekstraudgave af Spar Kassen. Du kan også høre det på din foretrukne podcast-platform.