»Ah - den her whopper minder mig om dengang, jeg var teenager, og vi tog S-toget fra forstæderne ind til Vesterbrogade, hvor den første Burger King lå i Danmark,« siger min medspiser og smiler.

Jeg har valgt en 'Bøfsandwich XL' som del af en meal hos Burgerking. 

Der er alle de ting, som skal være en del af en rigtig analog bøfsandwich, som bringer tankerne hen på brune værtshuse og brun sovs.

Men der mangler noget.

Det positive først: kødet er godt. Bøffen er flammegrillet som altid på Burgerking. Et af deres adelsmærker, som adskiller dem fra mange af konkurrenterne. 

Det er nemt at smage. Den er mere autentisk.

Der er remoulade, ristede løg (Burgerking omtaler dem som 'sprøde'), pickles, ketchup og sennep. Der er næsten alt det, som er nødvendig for, at det er en rigtig bøfsandwich.

Hvor er den brune sovs? Der er ikke noget, som bare ligner lidt noget brunt. 

Der er heller ikke nok af grillbarens svar på Rip, Rap og Rup; ketchup, sennep og remoulade. 

At der ikke er brun sovs går lige an, hvis der havde været mere af de andre tre vigtige ingredienser. Der er ganske enkelt alt for lidt. 

I modsætning til en burger er en bøfsandwich noget, som ikke kræver ret meget grønt. Grønsager er det, som findes i remouladen og i pickles.

Lad være med at kalde det for 'pickles'. Det er agurkesalat - hverken mere eller mindre. Der kunne også være en enkelt rødbede eller to med.

Alt sammen noget som kunne være med til at skabe rammen om et festmåltid. Nu er det bare en whopper i forklædning. 

Snydt? Næh - egentligt ikke, men det er lige på kanten af, at jeg vil kalde det for en bøfsandwich. Det vil være bedre at kalde den for en dansk burger.

Burger King mener, at den er ekstra stor. Det tror jeg ikke, den er. 

Den er større end den bøf, der er placeret imellem de to stykker brød i deres mindste hamburger. Den ligner ret meget den størrelse, som var en del af min medspisers whopper.

Brødet er ikke noget særligt. Det er det sædvanlige, som ikke rigtigt gør nogen fortræd.

Pergament fritter

Fritterne er ikke gode. De har gået alt for lidt og smager mest af friture og salt. 

Og så er der ikke nok af dem.

Jeg valgte en mellemstørrelse, og de er gode til at få den lille pose til at se fyldt ud. Sandheden er, at der ikke ret mange fritter med til den valgte meal. Så ved jeg det til næste gang.

Colaen er en anonym Cola Zero. Men der var et papsugerør med sammen med servietter - et plus. 

Overfyldt skraldespand

Lige nu har Burger King en kampagne hvor de 'inviterer danskerne ind imellem bollerne'. De vil gerne skabe mere synlighed og fortælle om, hvor gode burgerne er. De glemmer bare fritterne.

Burger King’s burgere smager lidt bedre end andre gode burgere for at planke et slogan fra Riberhus, men desværre kommer de ikke i mål med at skabe en god samlet oplevelse. Det er ikke nok, at burgeren er god og velsmagende.

Bestilling foregår via selvbetjening. Nemt og hurtigt og så er det bare om at vente på maden. Medarbejderne er begrænset i front. Det er kun ved udleveringen af bakken, at der er en kontakt, som er begrænset til få ord.

Desværre er skraldespanden mere end overfyldt. Det giver et nusset helhedsindtryk. Burgeren - undskyld, bøfsandwichen - er god, men det halter andre steder.

Næste gang bliver det en Whopper.

Det koster på bedømmelsen, og derfor ender XL Bøfsandwich Meal i den dårlige ende af skalaen. 

Kødet er det bedste. Det halter hos Burger King med at komme helt i mål. Fritterne er kedelige, og der er brug for mere af det våde i bøfsandwichen. 

Tommel op: den flammestegne bøf, kort ventetid.

Tommel ned: fritterne, for lidt remoulade, ketchup og sennep, mangler at tømme skraldespande.

Sted:

Burger King

Frederiksborggade, Nørreport 12,

1360 København K

Pris: 89 kroner. 

Hør seneste afsnit af Spar Kassen, hvor Mikale Olai Milhøi, chefstrateg i Sterna Capital Partners, blandt andet kommer med sit syn på renten i USA og ECB. Det sker 22 minutter inde - lyt i Spotify, i Apple Podcast eller ved at trykke play herunder.