Leverkusen vandt 2-0 ude over AS Roma i den første semifinale i Europa League.

Bayer Leverkusen vader fra succes til succes.

Den tyske mesterklub tog torsdag aften et stort skridt mod at sikre en plads i Europa League-finalen, da den første semifinale ude mod AS Roma blev vundet med 2-0.

Dermed har Xabi Alonsos succesfulde mandskab fjernet endnu en svær forhindring i jagten på at gå ubesejrede igennem sæsonen i alle turneringer. Indtil videre lyder den utrolige stime på 47 gældende kampe i træk uden nederlag.

Indledningen på torsdagens duel på Olimpico i Rom var tæt, og hjemmeholdets Romelu Lukaku nåede at teste overliggeren, inden Roma selvforskyldt kom bagud.

Højrebacken Rick Karsdorp forærede bolden væk i eget felt. Alejandro Grimaldo opsnappede den og spillede Florian Wirtz fri til en let scoring.

Herfra overtog Leverkusen kampen, og 2-0-målet i det 73. minut var helt fortjent.

Et kontraangreb så ellers ud til at mislykkes for Leverkusen, som flere gange måtte spille bolden bagud efter ellers at være brudt igennem i feltet. Til sidst havnede den hos Robert Andrich, som drejede bolden op i målhjørnet.

Roma har været i en europæisk finale i de seneste to sæsoner - Conference League i 2022 og Europa League i 2023 - men det ser ikke ud til at blive tre på stribe. I så fald skal holdet oppe sig gevaldigt i Tyskland om en uge.

Der er noget mere spændingen om udfaldet i den anden semifinale i Europas næstbedste klubturnering.

Det første opgør mellem franske Marseille og italienske Atalanta endte 1-1 i Sydfrankrig.

Den hårdføre angriber Gianluca Scamacca udnyttede en stor chance efter ti minutters spil, mens hjemmeholdets Chancel Mbemba udlignede ti minutter senere på et flot langskud.