Fredag skal speedwaykørerne for første gang kæmpe om op til fire VM-point på den normale træningsdag.

VM-serien i speedway skal fredag afprøve et nyt tiltag forud for lørdagens grandprix i polske Warszawa.

I stedet for den normale træning skal Leon Madsen, Mikkel Michelsen og de øvrige 14 kørere dyste om regulære VM-point i et sprintløb.

Der er point til de fire bedste i sprintløbet, hvor vinderen tager fire VM-point, mens der uddeles tre, to og et point til de tre næste placeringer i Polens hovedstad.

VM-kørerne inddeles i første omgang i fire grupper, så der er fire på banen på samme tid, som det kendes fra et normalt heat.

Der er dog ikke tale om et traditionelt heat, hvor det handler om at køre først over målstregen efter fire omgange. I stedet gælder det om at sætte den hurtigste omgangstid.

De fire kørere, der sætter den hurtigste omgangstid i hver gruppe, går videre til et finaleheat med VM-point til alle finalister. Finalen køres som et traditionelt heat over fire omgange.

Den samlede vinder af sprintløbet får også mulighed for at vælge sin startposition til lørdagens grandprix.

Tilbage i 2021 indførte Formel 1 et sprintløb i udvalgte grandprixer for at skabe mere spænding hen over løbsweekenderne.

Det er med afsæt i den idé, at VM-serien i speedway nu også afprøver et lignende format to gange i 2024-sæsonen. Ud over Warszawa skal der køres sprintløb i Cardiff senere på året.

Der er to danskere med i VM-serien, der begyndte for to uger siden i Kroatien. Her hentede Leon Madsen ti point, mens Mikkel Michelsen optjente otte point. Australske Jack Holder vandt sæsonpremieren og har 20 point.

Fredagens sprintløb afvikles klokken 17.00.

/ritzau/