49-årige Rikke Tofts tillid til de systemer, der forvalter hendes penge, ligger nu på et meget, meget lille sted.

Efter gentagne opkald til skattevæsenet og talløse garantier fra forskellige medarbejdere står hendes tidligere bolig stadig på hendes forskudsopgørelse.

»Det har været et rigtig, rigtig hårdt forløb. Jeg har været fanget i et system, jeg ikke har nogen kontrol over,« siger Rikke Toft, der har solgt et hus i Måløv.

Og hun er bestemt ikke alene.

B.T. har siden sidste uge været i kontakt med en række danskere, der står i det samme problem.

De har det til fælles, at de har solgt en ejendom, men i følge deres forskudsopgørelse for 2024 skal de stadig betale ejendomsskat af den, når lønsedlen for januar lander.

Rikke Toft forklarer, da B.T. møder hende i hendes nuværende lejlighed i Ballerup, at det var en følelse af mistillid, der ramte hende, da hun åbnede sin forskudsopgørelse.

»Det er skræmmende, at vi har et system, der ikke kan finde ud af noget så simpelt som at få fjernet et hus, der er solgt. At det ikke kan lade sige gøre, det er helt vildt,« siger hun og fortsætter:

»Det var en følelse, der ramte mig meget hårdt.«

Nu håber Rikke Toft på, at problemer er blevet løst, som er hun er blevet lovet, inden næste lønseddel kommer.

Rikke Tofts tillid til at systemet er så lille, at hun sender dette råd videre:

»Tjek jeres forskudsopgørelse, jeres årsopgørelser og jeres lønseddel. Så kan man opdage eventuelle fejl. Det siger jeg også til min søn,« siger hun.

B.T. har løbende været i kontakt med Vurderingsstyrelsen om sagen med de fejlbehæftede forskudsopgørelser.

Det har mandag ikke være muligt at få en kommentar. Men Vurderingsstyrelsen har tidligere oplyst til B.T, at styrelksen er ærgerlig over fejlene, men understreget, at fejlene ikke vil få økonomiske konsekvenser for de berørte borgere, da de vil få tilbagebetalt forkert opkrævet grundskyld.

Lyt til B.T.s politiske podcast 'Slottet & Sumpen' med Joachim B. Olsen og Anne Kirstine Cramon.