En februaraften fik Peter Lerdrup et opkald, der ændrede restaurantejerens liv de næste mange måneder.

»Det brænder, du må ringe efter brandvæsnet,« lød det fra en af hans medarbejdere i den ikoniske grillbar Havnens Perle ved Aarhus Havn.

Hele restauranten stod i flammer, og Peter Lerdrup fik et chok, da han måtte konstatere, at det meste af grillbaren var fuldstændig smadret og smeltet.

Men på fredag håber ejeren, at Havnens Perle endnu en gang kan slå dørene op for kunderne.

»Vi håber på, det bliver fredag. Vi gør alt, hvad vi kan,« fortæller Peter Lerdrup.

Selvom Peter Lerdrup forhåbentlig snart kan ånde lettet op, har det været en tid med mange urolige nætter og spekulationer.

»Det har været en turbulent tid, en nervøs tid, men også en spændende tid. Det har været hele paletten,« siger han.

Og forventningens glæde har da også været der alle måneder.

»Jeg har glædet mig til at åbne, lige siden vi lukkede ned,« siger Peter Lerdrup.

I lang tid frygtede Peter Lerdrup, hvad forsikringen ville dække, efter han fik meldingen om, at grillbarens redning ville koste millioner.

Forsikringen har dækket en del, men Peter Lerdrup har også selv måttet til lommerne.

»Jeg kommer til at betale selv, og det er bestemt ikke gratis. Det kommer til at koste mig over en halv million kroner, som det ser ud lige nu,« fortæller Peter Lerdrup.

Men det kan ikke være anderledes.

»Min identitet er i den forretning. Jeg er jo pølsemanden, det er det, jeg gør og det, jeg kan. Mine venner kalder mig pølsekongen,« siger han med et grin.

Peter Lerdrup overtog Havnens Perle fra sine forældre i år 2000. Han er tredje generation pølsemand i biksen.

»Jeg startede her som 12-årig. Jeg vil føre det videre. Hvis jeg ikke er pølsemanden, hvem fanden er jeg så?,« spørger han.

Han nyder arbejdet med stamgæster og livet som pølsekongen i Aarhus.

»Man får et forhold til gæsterne. Jeg bliver også nogle gange stoppet i supermarkedet af folk, der kender mig, fordi jeg står bag disken i den her kendte butik. Jeg kan godt lide det,« fortæller Peter Lerdrup.

Fra februar til slut maj har den stået på totalrenovering af spisestedet, og Peter Lerdrup glæder sig over, at han trods alt kan slå dørene op til et topmoderne spisested – forhåbentlig lige om lidt.

»Jeg vil så gerne have, vi kan åbne inden pinsen. Det er så hyggeligt med godt vejr på terrassen og en god hotdog,« siger han.