Der er god grund til at juble, hvis man bor i Jylland og får strøm fra Elnetselskabet N1.

Sidste år mellem august og årets udløb fjernede selskabet nemlig den såkaldte nettarif som led i en særlig rabat.

Det skyldtes, at N1's bestyrelse besluttede at give samtlige elforbrugere i forsyningsområdet en ekstraordinær rabat på samlet set 750 millioner i 2023.

Men nu viser det sig, at N1 kunderne har fået en uventet milliongevinst, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»Rabatten, som elforbrugerne fik på deres regning i 2023, endte med at blive på 797 millioner kroner. Det er 47 millioner kroner mere end forventet, og det skyldes, at vi gav rabatten på nettariffen,« siger Jesper Vinter Barslund, formand for bestyrelsen i N1.

»Dermed er kundernes elforbrug afgørende for, hvor stor rabatten faktisk blev. Vi glæder os over, at alle vores elforbrugere har fået en rabat, de kunne mærke sidste år.«

Det vil sige, at kunderne samlet set har fået ekstra 47 millioner kroner i rabat.

Nettariffen er et begreb, som man bruger i hele landet. Det er elkundernes betaling til det lokale elnetselskab for at drive og udbygge elnettet, så der altid er strøm i stikkontakten.

Hvis ikke det havde været for den store millionrabat, så skulle N1-kunder have betalt 0,77 kroner med moms i nettarif for hver kilowatt-time (kWh) brugt dagligt i tidsrummet kl. 17-20, skriver Finans.

Og hvis man sammenligner dagsprisen på el købt på elbørsen Nord Pool i dag, så er prisen 0,85 kroner med moms pr. kWh.

N1 ejes af energi- og telekoncernen Norlys, og derfor påvirker den tarifrabat, som N1 gav elforbrugerne i 2023, det samlede regnskab for Norlys-koncernen i 2023.