Det lille Cessna sportsfly, der tirsdag aften styrtede ned i farvandet nord for Falster, blev onsdag klokken cirka 17.30 bjærget af bjærgningsskibet »John Madsen«.

Det blev derefter fragtet til en lagerbygning på Orehoved Havn. Her blev det undersøgt af havariinspektør Peter Thulesen.

»Det er for tidligt at sige på nuværende tidspunkt, hvad årsagen er til ulykken. Vi er i dataindsamlingsfasen lige nu, men jeg kan oplyse, at flyet ikke har pådraget sig nogen større skader. Det ruller på alle hjul, og der er kun mindre skader på skroget efter kontakt med vandet. Derudover er bunden under næsen trykket en smule,« fortæller Peter Thulesen.

Ingen aldersgrænse
Der vil ikke være noget svar på årsagen til ulykken før klokken 10.00 i formiddag, hvor havarikommissionen vil foretage den endelige demontering af flyet.

Familiemedlemmer til den 80-årige mand, der omkom under flystyrtet, fulgte i går aftes bjærgningsaktionen fra havnekajen. Han var en af Danmarks ældste aktive piloter og havde haft flycertifikat, siden han var 50.

Flystyrtet er det andet på to uger. d. 1. maj styrtede et Piper-fly ned og ramte et hus på Femø - ikke langt fra Vålse Vig. Dengang blev en 73-årig pilot dræbt, mens en passager slap fra styrtet uden alvorlige skader.

Statens Luftfartsvæsen fastslog i går, at det årlige helbredstjek af piloter er bedre for flysikkerheden, end en fast aldersgrænse ville være. Derfor ser man ikke umiddelbart nogen grund til at skærpe kontrollen med ældre piloter.mml@bt.dk