Livstidsfangen Steen Viktor Christensen, der under en flugt fra Vridsløselille Statsfængsel for to år siden myrdede to finske politifolk i Helsingfors, blev i går gift med sin gravide, finske kæreste.

Brylluppet fandt sted i fængselskirken i Anstalten ved Herstedvester, hvor den 35-årige politi-morder og stor-røver afsoner sin livstidsdom under skærpede restriktioner.

Steen Viktor Christensen, også kendt som "Batman-røveren", blev i november 1998 flyttet fra fængslet i Finland til Anstalten i Herstedvester efter at de finske myndigheder havde godkendt, at kunne aftjene straffen i Danmark.

Under afsoningen i Herstedvester er han blevet kæreste med en finsk kvinde i begyndelsen af 20erne, der regelmæssigt har besøgt ham i Herstedvester. Hun er nu gravid med politimorderens barn.

B.T. erfarer, at brylluppet mellem de to har været planlagt gennem nogen tid - og i går sagde de så ja til hinanden i Herstedvester. Fængselspræsten stod for vielsen.

Anstalten i Herstedvester hemmeligholder detaljerne om det "celebre" bryllup. Normalt får brudepar i fængslerne en times ukontrolleret samvær bagefter i besøgsrummet, og de kan også få lov til at spise frokost med de nærmeste pårørende.

Steen Viktor Christensen klager ellers over, at han nærmest sidder i total isolation i Herstedvester. Hans advokat Peter Hjørne vil sagsøge Justitsministeriet og Kriminalforsorgen, fordi han mener, at politimorderens afsoningsforhold er umenneskelige og strider mod Den Europæiske Menneskerettighedskonventions.

I en ansøgning om fri proces til politi-morderen skrev Peter Hjørne, at "den lange isolation giver risiko for en alvorlig forstyrrelse af min klients psykiske helbred ved den fortsatte umenneskelige og uretmæssige behandling".

Af frygt for en ny flugt har Steen Victor Christensen restriktioner både på besøg og samvær med andre fanger. Personalet overvåger ham også mere intenst end andre fanger.

Steen Viktor Christensen afsonede to domme i Vridsløselille Statsfængsel på i alt 15 års fængsel, da han 15. september 1997 trods politiets skarpe protester fik en uledsaget udgang og blev væk.

Under flugten fra Vridsløselille rejste Steen Viktor Christensen til Finland. Efter et røveri mod en hotel-reception i Helsingfors overraskede han de to politifolk Antero Palo, 32, og Eero Holsti, 56. Han tvang dem ned på knæ og henrettede dem med nakkeskud.