1,2 milliarder kroner kom det til at koste et forsikringsselskab, at prestigeflyet Concorden styrtede til jorden tirsdag 25. juli sidste år.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ifølge tyske medier er det et tysk forsikringsselskab, der har erklæret sig villig til at betale det rekordstore beløb til ofrenes efterladte familier.

De internationale aviser skriver, at de efterladte får 12 mio. kr. pr. dødsoffer, hvilket vil sige, at arvingene til det århusianske ægtepar Poul og Ellen Ejlersgaard får omkring 24 mio. kr. i erstatning.

Hvorvidt parrets børn, sønnen Peer Ejlersgaard og datteren Anette Ejlersgaard, i går var informeret om det store beløb, vides ikke.

Den advokat, der tidligere har varetaget erstatningskravet, Søren Bruun, har for længst givet sagen videre til en ekspert inden for erstatninger efter flystyrt.

»Og jeg vil ikke give dig hans navn. Peer Ejlersgaard ønsker ikke, at der bliver skrevet mere om sagen,« siger Søren Bruun.

Heller ikke hos den danske afdeling af AirFrance var man informeret om erstatningens størrelse, men kunne kun henvise til den franske afdeling.

Her glemmer man aldrig 25. juli sidste år, hvor 113 passagerer lettede fra Charles de Gaulle lufthavnen i Paris.

Efter 80 sekunder i luften i verdens hurtigste fly, styrtede den eksklusive maskine til jorden og 109 passagerer døde, da de 96 ton brændstof eksploderede ved mødet med jorden.

Kun fire passagerer overlevede mirakuløst styrtet. Af de mange passagerer var 97 tyskere, mens resten var forskellige nationaliteter.

Poul og Ellen Ejlersgaard havde spenderet 120.000 kr. på drømmeturen til et krydstogt i Caraibien.

For det århusianske par havde penge aldrig været en hindring.

For fire år siden overlod Poul Ejlersgaard sit firma, Ejlersgaard Fælge A/S, til sønnen Peer og ville i stedet nyde sit otium og de mange millioner, han havde tjent på sin produktion af bilfælge.

Parret havde bl.a. en stor yacht i Marselisborg Lystbådehavn, en pragtvilla i det dyre kvarter Skåde Bakker ved Århus og et hus i den eksklusive, schweiziske skisportsby Gstaad.

Herfra var de klar til en pensionisttilværelse på første klasse.

Den plan stoppede brat, da Concorden styrtede ned på en mark uden for Paris.

Allerede da Concorden lettede fra Charles de Gaulles lufthavnen, havde den en hale af ild efter sig, der stammede fra motorerne. Arkivfoto: AP.