To mænd er omkommet efter et flystyrt under indflyvning til lufthavnen ved Tune tæt ved Roskilde.

- De dræbte er en 47-årig mand fra Holte og en 74-årig mand fra Vanløse. Vi ved ikke, om de er i familie med hinanden. De pårørende er underrettet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Vestsjællands Politi til bt.dk

- Klokken 17:30 får vi en melding om, at et fly er på vej mod lufthavnen. Der er tale om en standby 2-indflyning, som er en kontrolleret nødlanding, fortæller  Martin Bjerregaard.

- Det er endnu usikkert, om flyet brød i brand allerede før, det landede, eller det er styrtet, der gør, at det bryder i brand. Brandvæsenet er på plads på landingsbanen, fordi de var alarmeret i forvejen, så branden blev hurtigt slukket. Da vi kommer om bord finder vi to omkomne. De er formentlig omkommet i forbindelse med selve flystyrtet.



Flyet, der styrtede ned på den nord-sydgående bane i lufthavnen ved Tune, som ligger sydøst for Roskilde, er ifølge politiet et danskregistreret fly, der er privatejet.

Politiet troede først, der var tale om et Cessna-fly, men flere eksperter har overfor bt.dk påpeget, at billederne tyder på, der er tale om et fly af mærket Partenavia.

- Det tør vi ikke udelukke, siger Martin Bjerregaard.

- Vi mangler at afhøre personalet fra kontroltårnet, så de kan fortælle lidt om flyruten og om, hvad der skete om bord på flyet, siden en nødlanding var nødvendig, siger Martin Bjerregaard, der oplyser, at havarikommissionen, samt politiets egne teknikere er tilkaldt til stedet.

Politiets efterforskere skal nu som supplement til de tekniske undersøgelser forsøge at klarlægge omstændighederne omkring flystyrtet, herunder de omkomnes roller samt formålet med flyvningen i det forulykkede fly. Havarikommissionen skal endvidere sikre eventuel korrespondance mellem flyet og kontroltårnet i et forsøg på at klarlægge årsagen til ulykken, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse sent onsdag aften,.

Enkelte øjenvidner har kontaktet politiet og meddelt deres observationer i forbindelse med ulykken.

De to omkomne er bragt til et sygehus, hvor politiet i samarbejde med en embedslæge skal foretage nærmere undersøgelse af dem i et forsøg på at fastslå dødsårsagen.

Først når havarikommissionens og politiets kriminaltekniske sektions tekniske undersøgelser og den almindelige efterforskning er afsluttet, kan politiet og havarikommissionen oplyse noget om årsagen til ulykken.