Under drabssagen mod Sanjay Sharma ved Vestre Landsret i Esbjerg har sagens anklager og forsvarer valgt helt at undlade at fortælle de 12 nævninge, at indisk politi faktisk allerede mistænker den 32-årige inder for drabet på en anden hustru, der døde under mystiske omstændigheder i 1997.



Inderen, der tirsdag blev kendt skyldig i drabet på Carla Clasen og hendes datter, stak i marts 1999 af fra et fængsel i nærheden af Indiens hovedstad New Delhi. Her sad han fængslet under mistanke for at have dræbt den 23-årige Razi Singh, som døde af elektrisk stød under en rejse til Østrig med Sharma kort efter, at de to havde giftet sig i et indisk hindutempel.

Mens østrigsk politi ikke kunne finde beviser for, at der havde fundet et drab sted, fastholder indisk politi her ca. fire år efter stadig, at den unge indiske kvinde blev dræbt.

Razi Singh blev fundet død af elektrisk stød i badekarret hos Sanjay Sharmas søster, der boede i Østrig. I badevandet ved siden af hende lå en tændt hårtørrer, som indisk politi mener, at Sharma kastede ned til hustruen. Sharma selv nægter mistanken om drab.

Forud for, at nævningesagen i Esbjerg begyndte midt i juni, havde statsadvokat Preben Alsøe, der er anklager i sagen om dobbeltdrabet på Carla Clasen og datteren Natuk, ellers over for Ritzau givet udtryk for, at netop spørgsmålet om, hvor vidt sagen fra Indien skulle drages frem i retten, ville blive et stridsspørgsmål mellem anklager og forsvarer i retten.

"Det er meget tænkeligt, at man under sagen vil komme til at nævne, hvad det egentlig er, der er baggrunden for det her," sagde anklageren forud for sagen.

Thomas Rørdam havde derimod gjort det klart, at han ikke mente, at sagen skulle inddrages i drabssagen fra Fanø.

Og allerede på sagens førstedag, da Alsøe forsøgte at nævne sagen fra Indien, der ligger til grund for inderens lange flugt over den halve verden - en flugt som endte i Grønland - bad inderens forsvarer, Thomas Rørdam, da også straks om en samtale med anklageren og de tre dommere i enerum.

Hvad der blev sagt under det korte møde uden for retslokalet står ikke klart, men klart er det derimod, at anklageren herefter ikke nævnte den indiske drabsmistanke en eneste gang mere under resten af sagen.

Ifølge Preben Alsøe og Thomas Rørdam var det ikke en retslig beslutning, men derimod en fælles aftale mellem forsvarer og anklager, der lå til grund for, at den anden sag ikke skulle nævnes over for nævningene. Thomas Rørdam mente, at den sag var irrelevant for den aktuelle sag fra Fanø.

I forbindelse med den indiske sag har Esbjerg Politi netop modtaget en officiel anmodning fra det indiske forbundspoliti CBI, der gerne vil til Danmark og afhøre inderen. Den anmodning begynder Esbjerg Politi nu at behandle. /ritzau/