»I skal tale med Lille Christian. Han er festkonge her i Skagen. Kender I ikke ham?« lyder det fra en tjener på den danske restaurant Dit smørrebrød i Skagen.

Blot lidt længere nede ad gaden møder B.T. så 50-årige Christian Sørensen med dværgvækst. Foran sin rullende, babyblå minibar på fire kvadratmeter.

»Jeg lever af ikke at sige, hvem jeg har festet med. Men alle er her i Skagen. Royale, mangemilliardærer og lykkeriddere,« fortæller Christian Sørensen, der er afslappet klædt i pullover og kasket.

Minibaren sælger sprut og fadøl til Skagens gæster på fortovet, og Christian Sørensen er også del af holdet bag natklubben Hyttefadet, hvor de rige og berømte kommer i Uge 29, også kaldet Hellerupugen.

Christian Sørensen har været kendt i dansk natteliv i tyve år. Han samarbejder med Jonas Pindhund Hallberg, der fandt på vognen
Christian Sørensen har været kendt i dansk natteliv i tyve år. Han samarbejder med Jonas Pindhund Hallberg, der fandt på vognen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Her synger alle med på Regndans og køber 0,4 liter fadøl til 55 kroner glasset.

Hvis det da ikke er drinks eller champagne, der lokker.

Ferrarier kører op og ned ad gaderne i Gl. Skagen. Kronprinssesse Mary er blevet set. Her kommer også Venstretopfolk som Morten Løkkegaard og Inger Støjberg.

Og på Hyttefadet med bar og diskotek i kælderen festede Christian Sørensen hele natten med Frederik Fetterlein og Danny Kool, afslører han.

Christian Søren, også kaldet Lille Christian, blev kendt for at medvirke i Klovn. Her ses han på Restaurant Sømærket.
Christian Søren, også kaldet Lille Christian, blev kendt for at medvirke i Klovn. Her ses han på Restaurant Sømærket. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Sjove, succesfulde mennesker, der kender en masse og har oplevet en masse,« siger han.

»Alle er gode venner, og pengene springer rundt.  Folk har svedt og danset og ikke tænkt over, hvordan de ser ud. Paraderne falder her.«

Han er ikke hvem som helst. 50-årige Christian Sørensen, der opvokset i Løkken lidt syd for Skagen, har været en del af Danmarks natteliv siden den legendariske natklub NASA havde Manchester United-holdet og Spice Girls på besøg fra slutningen af 90'erne.

Han har ejet natklubber, men måtte lukke dem igen.

Christian Sørensen og B.T.'s reporter.
Christian Sørensen og B.T.'s reporter. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Det var for hårdt på grund af min sygdom og min gigt,« siger Christian Sørensen, der blev koncertarrangør.

»Og jeg holdt mig egentlig langt væk fra uge 29, fordi det er for hårdt bare at feste igennem,« siger han.

Men da hans ven Mikkel Kongerslev overtog Hyttefadet her i Skagen, var han på banen igen.

»Så blev det sjovt igen, fordi jeg ikke bare var en del af festen, men også stod bag den og kunne bruge mit netværk,« siger han.

Christian Sørensen er i gang med at lukke ned for minibaren
Christian Sørensen er i gang med at lukke ned for minibaren Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hyttefadet har kun åbent otte dage om året, men det er det hele værd, fortæller han.

»Det vildeste har været at få rosé-brunch op at køre. Det er 170 mennesker, der fester fra klokken et til fem, de står på borde og danser, og der blev udsolgt med det samme.«

Og så er der dem fra udlandet.

»Forrige år havde vi et selskab, der købte for 150.000 kroner champagne ved et bord. De kom fra Thailand med succes, fyrede den af, og købte drinks og champagne.«

Hyttefadet i gl.skagen er befolket med unge hele natten og alt bliver vist frem, mens der er i kælderen, hvor diskoteket ligger, bruges formuer på store flasker Uge 29 i Skagen. Foto Claus Bjørn Larsen
Hyttefadet i gl.skagen er befolket med unge hele natten og alt bliver vist frem, mens der er i kælderen, hvor diskoteket ligger, bruges formuer på store flasker Uge 29 i Skagen. Foto Claus Bjørn Larsen Foto: Claus Bjørn Larsen
Vis mere

»I Thailand er velstand et brand. De synes, danskerne er fattige, fordi vi ikke har de rigtige mærker på trøjerne. Det er vigtigt for dem, der står Dom Perignon på bordene. Så har de succes,« siger han.

Og skulle man tro, de bliver rige på Hyttefadet, er svaret nej.

Selv minibaren er en udgift. Selvom baren sælger 5 fadøl a 10 centiliter for 110 kroner.

»Alle folk tror, man tjener kassen. Det er faktisk et tab for os. Men vi synliggør et problem med min sygdom, når vi serverer små fadøl og inviterer folk ind i vognen.«

Her kan folk med almindelig højde højst klare at stå i nogle minutter, og det skal få dem til at tænke over, hvordan det er for folk med dværgvækst at arbejde ude i samfundet.

Og forleden dag rejste de 150.000 kroner til kræftramte børn under et arrangement med drinks og pølser. Det tog bare fire timer.

»Man kan grine af det og kalde det Hellerupugen, men mange har hjertet på rette sted,« siger han.