Dramaet i det nordjyske ruller videre, og det sidste ord er langt fra sagt.

Selv om Frederikshavn White Hawks har taget 2-1-føringen med 3-1-sejren for øjnene af 1.710 tilskuere i den ny pragtarena i Frederikshavn, er Aalborg Pirates dødsens farlige.

Flere end 4.000 tilskuere er på plads i Gigantium Isarena på fredag til kamp fire, og kan piraterne spille, som de gjorde i sidste halvdel af kampen tirsdag aften, er det stadig en pivåben serie.

»Vi har en 2-0-føring, vi skal forsvare i tredje periode og trækker lidt tilbage, men jeg synes, vi har god kontrol over kampen og holdt et højt niveau,« siger spilleren med playoffs største skæg Morten Lie.

»Vi ved godt, at Aalborg vil få chancer og er farlige, men Joe Fallon spillede en stor kamp og tog de skud, han skulle. Han giver os tryghed.«

Adam Miller blev inden kampen hyldet som månedens spiller i Frederikshavn, og den amerikanske forward kvitterede med en forrygende kamp og tre mål. Jo vigtigere kampene er, des bedre spiller han.

I første periodes sidste sekund hamrede han pucken op i krydset, og tre minutter inde i anden var han på pletten i powerplay. Værsgo, 2-0.

I tredje periode med 54 sekunder tilbage scorede han i tomt mål fra egen zone, blev noteret for sæsonens tredje hattrick og fejret med kasketter, der blev kastet på isen.

Forinden havde Sebastian Ehlers reduceret til 1-2 med baghånden på en retur fra Joe Fallon og skabt nervøsitet hos vendelboerne.

De fysisk spillende pirater ødelagde meget for sig selv med dumme udvisninger, men var også giftige og havde deres chancer i anden periode, hvor hjemmeholdet beruset af spildominansen glemte defensiven og gav kolossale blottelser.

At playoff er en barsk affære, var Kyle Bushee et godt eksempel på. Pirates' amerikanske back, som blev matchvinder søndag, blev skudt ned af Robin Bergman i anden periode og lignede ikke en mand, der ville kunne trække i et par skøjter det næste par dage, da han blev hjulpet ud. Men mirakuløst løb han igen på isen seks minutter senere. De er lavet af noget specielt, de hockeyfyre.

Med tre mål inden for de sidste seks minutter vendte Esbjerg Energy 0-1 til 3-1 og en 3-0-føring i kampe over Odense Bulldogs.

Det er ikke sket tidligere i den danske playoff-historie, at et hold er kommet tilbage fra tre nederlag i rap, så Bulldogs er unægtelig ilde ude.

Herning Blue Fox afværgede 'katastrofen' med 2-1 over Rungsted Ishockey på to mål af Victor Backman og reducering til 1-2 i kampe.

Sønderjyske bragte sig på 2-1 i kampe mod Rødovre Mighty Bulls med en 5-2-sejr i Vojens med tre mål i tredje periode, det sidste i tomt mål.