Hun var knust. Havde svært ved at finde ordene. Blikket var også tomt.

»Det er en tom følelse. En følelse af at med den første halvleg vi leverer, skal det ikke være muligt at gå ind og spille en så dårlig anden halvleg.«

Sådan lød det fra en skuffet Sarah Iversen efter semifinalenederlaget på 28-29 til Norge.

For det var ikke kun den glippede VM-finaleplads, der fyldte for hende. Det var også noget mere personligt, fortalte hun, da B.T spurgt til, hvad der gik igennem hovedet på hende.

»Jeg skulle lige til at sige, vi må jo hjem og se kampen, men det gider jeg ikke engang. Vi må bare sige, det var for dårligt. Normalt vil jeg gerne se kampen, men lige denne her gang kommer der til at gå noget tid, før jeg skal se den,« sagde hun.

Og herefter kunne hun ikke holde tårerne tilbage, da hun begyndte at sætte ord på det, der kørte igennem hendes hoved. De tanker, hun havde gjort sig inden kampen. Var det her sidste chance for VM-guld?

»Den betød bare så meget. Den finaleplads betød så meget for os. Og det er jo ikke sikkert, jeg får et VM igen,« sagde Sarah Iversen, der er 33 år, og som ikke lagde skjul på, at det fyldte meget efterfølgende.

»Ja, det er det helt klart. Lige nu gør den ondt. Det havde været smukt for alle os 'gamle',« fortalte hun helt knust.

Sarah Iversen var helt knust efter nederlaget til Norge.
Sarah Iversen var helt knust efter nederlaget til Norge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

»Sandra (Toft, red.) og jeg snakkede også om inden, at nu er det vores tur. Det har vi fortjent det her. Jeg tror bare, vi er 34, 35-36 år næste gang, der er VM. Det er ikke sikkert han vil have os med igen. På en eller anden måde er det også udløbsdatoen, der … den gør ondt,« sagde Iversen, mens tårerne lige så stille trillede.

Inden det havde hun nået at sætte ord på, hvad der egentlig skete mod Norge, som danskerne længe havde godt styr på.

For danskerne førte med fem mål ved pausen, men i løbet af anden halvleg åd nordmændene sig ind i opgøret.

Og i løbet af de sidste fem sekunder slukkede Norge og en storspillende Henny Reistad de danske VM-gulddrømme, da hun i sidste sekund bankede sit 15. mål i kassen.

Netop hende havde de danske stjerner talt om inden kampen. Der skulle lukkes ned. Det lykkedes ikke.

»Hun laver 15 mål. Tre på straffe. Så 12 mål i åbent spil. En spiller, som vi gerne vil holde ude af kampen. Det er dårligt, ikke?« sagde Sarah Iversen.

Selvom danskerne i store dele af kampen gjorde flere ting rigtigt, fyldte det ingenting efterfølgende.

Det gjorde kun skuffelsen, det lagde stregspilleren ikke skjul på.

»Jeg kan ikke se så meget positivt. Jesper snakkede om, at dem der kan fylde lidt i må fylde i, og dem, der skal trækkes op, må prøve at blive trukket op af nogle af de andre. Jeg tror både, Rikke (Iversen, red.) og jeg er nogle af dem, der skal trækkes lidt op. Vi smider ikke så meget i puljen lige nu,« sagde hun efter kampen.

Danmark spiller bronzekamp søndag eftermiddag.