En nyhed om indvandreres levetid på jp.dk. fik Mohammed Gelle, formand for Somalisk Netværk, til at lægge en opdatering på Facebook mandag.

Jyllands Postens artikel citerer en undersøgelse fra Ankestyrelsen, der konkluderer, at indvandrere fra Mellemøsten, Afrika og Fjernøsten lever cirka et år længere end indfødte danskere.

Det fik Mohammed Gelle til at lægge et link til artiklen ud på Facebook, hvor han skriver:

"Haha, vi lever længere, og vi føder flere børn, om hundrede år så er vi måske i flertal. So be good to us, Danes", skriver Gelle over linket til JyllandsPostens artikel om de ikke-vestlige indvandrere. 

Men det var kun en joke, siger Mohamed Gelle til BT:

- For pokker!  Min opdatering er da kun for sjov, siger Mohamed Gelle med et stort grin, da BT får fat på den danske somali-formand på telefonen.

Nåeh, er du nu sikker. Nogen ville måske opfatte det sådan, at muslimer truer med at overtage det hele?

- Hahahaha! Hold da op, nej, nej. Jeg læste det da jeg sad i toget til Kalundborg, og jeg pjatter tit med Facebook siger Gelle og fortsætter:

-  Jeg er godt klar over, at når man opdaterer sin Facebook, så er der mange, der kigger med, og man opfatter jo ting forskelligt. Men det er altså kun for sjov det der. Hold nu op!, siger Mohamed Gelle, mens han skraldgriner.

Er du helt sikker på, at det ikke er en advarsel om at somalierne tager over på et tidspunkt?
 
- Nej, nej, for pokker. Hahaha! Du har vel set, at en af mine Facebook-venner har forstået det. Hende der spørger om jeg vil se godt efter hendes søn, når hun ikke er der længere? Og jeg så svarer, at jeg har fortalt 'klanen', at de skal tage sig godt af ham, for hun har været god ved os. Hahaha! Det er da bare sjov, ler Mohamed Gelle.

I JyllandsPostens artikel siger professor Allan Krasnik fra Københavns Universitet, at mellemøstlige og afrikanske indvandreres længere levetid blandt andet kan forklares med, at de medbringer deres egen madkultur, der er mere grøn og fedtfattig end traditionel dansk mad, samt at ikke-vestlige indvandrere ryger og drikker meget mindre end etniske danskere og vestlige indvandrere.

Den angiveligt bedre sundhed er måske en af grundene til at danske indvandrere bruger mindre hjemmehjælp end oprindelige danskere.

I følge samme undersøgelse viser det sig nemlig, at 17 procent af oprindelige danskere over 65 år modtager hjemmehjælp, mens den tilsvarende andel af ikke-vestlige indvandrere er på 12 procent.

I Danmark bor der lidt over en million danskere, der er over 65 år. 
Heraf er cirka 4,3 procent indvandrere, og det er dem, der kan forvente at blive et år ældre end etniske danskere.

Tallet er nemlig endnu mere i indvandrernes favør, når det gælder de unge.

I følge ankestyrelsens undersøgelse kan en ikke-vestlig indvandrer på 25 år forvente en levetid, der er cirka to år længere end indfødte danskeres.