Et lille to-personers fly er lørdag formiddag styrtet ned på Endelave. De to piloter om bord er sluppet fra flystyrtet med knubs og skrammer.

Det oplyser Jørn Lindhardt, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, til bt.dk.

Politiet fik alarmopkaldet klokken 10.38, hvor vidner fortalte, at et fly var styrtet ned i nogle træer ved Vesterby, der ligger på den sydlige del af øen.

Ved du noget, så tip BT på 1929@bt.dk.

De to piloter er schweizere, og de er begge sluppet fra flystyrtet med mindre knubs. Piloterne kunne selv forlade flyet, og de havde ikke behov for ambulancehjælp.

»Begge flyets vinger er blevet revet af i styrtet. De to ombordværende er forståeligt nok noget rystede, for det er lidt af et mirakel, der ikke er sket dem mere,« siger vagtchef Jørn Lindhardt.

Politiet ved endnu ikke, hvad der er årsag til flystyrtet, ej heller hvilken flytype der er tale om, eller om flyet skulle til eller fra Endelave.

»Vi har underrettet havarikommissionen, og de vil tage sig af flystyrtet nu,« siger han.

BT har talt med Endelaves sognefoged, Jørgen Holm, der har været i kontakt med de to schweiziske piloter på stedet.

»De var chokerede og rystede. De fortalte mig, at de var fløjet til Endelave for at mødes med nogle venner, der var landet på øen fredag. Og så ville de flyve videre til Sverige senere,« siger Jørgen Holm.

Han oplyser, at det havarerede fly er et enmotors propelfly.

"De (piloterne, red.) ville lande på flypladsen, men de kom ud af kurs i indflyvningsområdet. De fløj ind fra øst, men der har måske været noget turbulens, et kraftigt vindstød eller noget lignende, der har gjort, at de kun nåede at få et af hjulene ned på jorden, hvorefter flyet fortsatte ud i en række træer, der står langs flypladsen,« fortæller Jørgen Holm.

De to piloter kunne forlade flyet uden så meget som en skramme, siger sognefoged Jørgen Holm.

»De har overhovedet ikke slået sig. De var lidt ømme efter styrtet, men de er ellers uskadte. Skroget er næsten intakt, kun haleroret mangler, men begge vinger er revet af. Omme foran er propellen kun blevet bøjet lidt. Det er lidt utroligt, at der ikke er sket mere,« siger han til bt.dk.

Jørgen Holm fortæller, at øens frivillige brandkorps også blev tilkaldt i forbindelse med flystyrtet, men det blev der heldigvis ikke brug for.

»Det var godt, der ikke skete mere. Vi har næsten hvert år tilfælde af piloter, der kommer uden for landingsbanen og forulykker. Men i forhold til antallet af fly, der lander her på øen, så sker der faktisk meget få uheld,« siger Jørgen Holm.