Selvom de gennemsnitlige fødevarepriser i Danmark nu er faldet med omkring tre procent siden sidste sommer, er det slet ikke nok. 

Sådan lyder det fra Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, i det seneste afsnit af B.T.s podcast Spar Kassen. 

»Priserne er jo begyndt at falde, men de er ikke faldet helt så meget, som de bør i min optik. Vi vil gerne se, at priserne kommer tilbage til det gamle niveau. Og der er vi ikke,« siger Morten Bruun Pedersen:

»De generelle priser stiger som en raket, og så falder de som en fjer.« 

Den anden deltager i panelet, Rikke Bangild, som er marketingchef i Meny, forsøger at nuancere ved at påpege, at energipriserne eksempelvis har gjort fødevarepriserne markant dyrere de seneste år. 

Hun erkender dog, at der godt kan være prisfald i vente på dagligvaremarkedet generelt. 

»Jeg tror da, der er plads til prisfald. Vi ser jo faldende fødevareinflation. Men jeg vil ikke sidde og spå om, hvor meget det falder,« siger Rikke Bangild. 

Hør hele det seneste afsnit af Spar Kassen som tager udgangspunkt i et pristjek af 40 dagligvarer.